sharondeedee.blogg.se

Kap: 8

Publicerad 2014-06-02 13:58:35 i Allmänt,

Agenda 21
Agenda 21 är ett handlingsprogram antaget vid FN:s konferens om miljö och utveckling i Rio de Janeiro år 1992. Programmet beskriver hur arbetet för att motverka natur- och miljöförstöring, fattigdom och bristande demokrati skall utvecklas för att våra samhällen skall få en hållbar utveckling.

Deras mål är att skapa en uthållig utveckling genom att utrota fattigdom och undanröja miljöhoten på jorden. Därför handlar det mest om hälsofrågor, både direkt och indirekt. För att bekämpa fattigdom måste man inte bara satsa på hälsovård för alla. Man måste också även till exempel minska föroreningarna, så att alla kan få tillgång till rent vatten.

Agenda 21 dokumentet handlar bland annat om att:
bekämpa fattigdomen
förändra konsumtionen
skydda atmosfären
hushålla med jordens resurser
utveckla ett hållbart jordbruk
ursprungsbefolkningars inflytande
förbättra hälsa och boende

Unicef

FN: s barnfond (eller UNICEF) skapades av FN: s generalförsamling den 11 december 1946 till ge akut mat och sjukvård till barn i länder som ödelagts av andra världskriget. År 1953 blev UNICEF en permanent del av FN-systemet och dess namn förkortades från den ursprungliga FN: s barnfond, men det har fortsatt att vara känd av den populära förkortningen baserad på denna gamla namnet. Huvudkontoret ligger i New York, ger UNICEF långsiktigt humanitärt och utvecklings hjälp till barn och mödrar i utvecklingsländer.
FN: s barnfond

UNICEF är den drivande kraften som hjälper till att bygga en värld där rättigheterna för varje barn realiseras. De har den globala auktoritet att påverka beslutsfattarna, och de olika parter på gräsrotsnivå för att vända de mest innovativa idéer till verklighet. Det gör oss unika bland världens organisationer, och unikt bland dem som arbetar med ungdomar.


Vad gör UNICEF
UNICEF: Förenta nationernas barnfond. Det är en internationell organisation som grundades den 11 December 1946 med namnet på FN: s barnfond. UNICEF skapades för att ge mat, kläder och sjukvård för dem som behöver det. UNICEF ger många typer av stöd och hjälp till barn och mödrar. Den tar emot pengar från olika regeringar och privatpersoner. UNICEF arbetar i nästan alla länder i världen. De hjälper till att rädda liv, skydda barndomar och att få barnen till skolan.

UNICEF: s huvudsakliga mål är att hjälpa människor runt om i världen som är fattiga och som har drabbats av kriget som pågår i världen, som i Afrika. UNICEF försöker också uppnå olika eller till och med farliga mål för att rädda människor som är fattiga, sjuka, funktionshindrade och så vidare. UNICEF förespråkar att människor har rättigheter, särskilt barn, att ha grundläggande saker som en utbildning, hälso-och sjukvård och en plats att leva.


Deras mål?
Det övergripande målet för UNICEFs humanitära insatser är att rädda liv, lindra nöd och skydda barns rättigheter. UNICEFs fem fokusområden är som följer: - Barn överlevnad och utveckling - Grundläggande utbildning och jämställdhet - Hiv / aids och barn - Skydd av barn - Policy opinionsbildning och partnerskap

.UNICEF drivs av vem?
Förenta Nationerna.

Det dom tror är att vårda och ta hand om barn är hörnstenarna i den mänskliga utvecklingen. UNICEF skapades med detta syfte i åtanke - att arbeta med andra för att övervinna de hinder som fattigdom, våld, sjukdom och diskriminering plats i ett barns väg. Vi tror att vi kan, tillsammans, föra fram frågan om mänskligheten.

De förespråkar att åtgärder för att ge barnen den bästa starten i livet, eftersom god vård vid den yngsta ålders utgör den starkaste grunden för en persons framtid.

UNICEF upprätt konventionen om barnets rättigheter. Vi arbetar för att säkerställa jämlikhet för dem som diskrimineras, flickor och kvinnor i synnerhet. Vi arbetar för millenniemålen och för de framsteg som utlovats i Förenta nationernas stadga. Vi strävar efter fred och säkerhet. Vi arbetar för att hålla alla ansvariga inför de löften som gavs till barn.

UNICEF är en del av den globala rörelsen för barn - en bred koalition engagerade i att förbättra livet för alla barn. Genom denna rörelse, och evenemang som FN: s specialsession om barn, vi uppmuntrar unga människor att tala ut och delta i beslut som påverkar deras liv.
De är verksamma i mer än 190 länder och territorier genom landprogram och nationella kommittéerna. Vi är Unicef, FN: s barnfond.

Vem är UNICEF
UNICEF är en konvention för de barn som har rättigheter. Alla de länder som undertecknar den måste låta sina barn ha alla sina rättigheter såsom integritet, väl omhändertagna osv.

Nackdelarna med UNICEF
Det är en FN-organisation. Som sådan det slutar som en front för många av FN: s ansträngningar som kan eller inta vara förenligt med intressen nationer runt om i världen.

Var är UNICEF
Den är i 3 Untied Nations Plaza
New York, NY 10017 USA

Vem uppfann UNICEF
Efter andra världskriget, europeiska barn vände mot svälta och sjukdomar. UNICEF bildades i december 1946 av FN för att ge mat, kläder och sjukvård till dem.


Källor: http://www.unicef.org/whatwedo/

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela